Veganella, wat is dat nu weer? Op de foto kun je het al een beetje raden, het is veganistische mozzarella en lijkt qua uiterlijk zelfs op de echte mozzarella. Ik was heel benieuwd hoe het zou smaken en het was dan ook een aangename verrassing dat het heel lekker is en een prima vervanger voor mozzarella. Bijkomend voordeel voor speciale gerechten is dat het steviger is en dus minder gauw smelt of draderig wordt. Dus bij ons is veganella goedgekeurd als vegan vervanger voor de echte mozzarella.

Wij aten conchiglie met aubergine, courgette en veganella. Conchiglie is een pastasoort waar de saus goed omheen gaat zitten met een lekkere bite. Voor 2 personen heb je nodig: 120 gram (of meer naar wens) conchiglie, een ui, een teentje knoflook, een courgette en aubergine, een blik tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, een rolletje veganella en lekkere olijfolie.

Kook de pasta en bak de ui en de knoflook tot het zacht is. Bak dan de in blokjes gesneden courgette, aubergine en Italiaanse kruiden mee tot ze bijna gaar zijn en voeg de tomatenblokjes toe. Laat nog even lekker sudderen. Snijd de veganella in plakjes. Verdeel de conchiglie over 2 diepe borden, schep de saus erover en garneer met de plakjes veganella en de olijfolie. Als variatie kun je de veganella in blokjes snijden en met de pasta mengen of de pasta met de plakjes in de oven gratineren. Wat je ook kiest, het is allemaal lekker!

Je ziet in de winkels dat er steeds meer lekkere en betaalbare alternatieven zijn om gezond en verantwoord te eten met aandacht voor het milieu. Waarmee ik niet wil zeggen dat je geen gewone kaas of vlees moet eten, want ook op dat gebied zijn er veel goede en verantwoorde (biologische)  producten te verkrijgen.  Denk daarbij ook eens aan lokale (boerderij)winkels waar je heel veel lekkers voor je maaltijden kunt kopen. Eet gezond en smakelijk!

Reacties

Populaire posts