Ben je ook zo'n liefhebber van gevulde pasta? Dan zijn er natuurlijk heel veel keuzes en mogelijkheden. Je kunt zelf pasta vullen, zoals cannelloni en grote pasta schelpen. Zelf pastadeeg maken is natuurlijk wel wat meer werk, maar leuk om te doen en je kunt je zelfgemaakte vulling in je ravioli of tortellini doen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor kant en klare verse of gedroogde gevulde pasta.

Mijn gerecht van vandaag is tortellini gevuld met spinazie en ricotta van verse (kant en klare) tortellini. Het is een lekkere, romige maaltijd geworden met broccoli en kerstomaatjes op smaak gebracht met creme fraiche, pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. En natuurlijk snel klaar!

Voor 2 personen kook je een pakje tortellini samen met een broccoli in kleine roosjes in ongeveer 4 minuten gaar. In de tussentijd verwarm je de room met een bakje kerstomaatjes (gehalveerd) en 2 eetlepels pesto in een hapjespan. Roer de pasta met broccoli erdoor, breng op smaak met zout en peper en verdeel over 2 borden. Garneer de pasta met geroosterde pijnboompitjes en (vers geschaafde) Parmezaan.

Je hebt nu een lekker vegetarisch gerecht waarmee ook weer veel te variƫren is. Je kunt kiezen voor rode of groene pesto of de broccoli vervangen door erwtjes. Je kunt de (ovenvaste) borden even in de oven zetten en gratineren met mozzarella. Maak de pasta veganistisch door geen kaas toe te voegen en sojaroom te gebruiken. Pasta is bij mij favoriet, omdat er zoveel smaak aan toe te voegen is. Dus wees creatief en ontdek je eigen smaken!



Reacties

Populaire posts