Zeekraal is een knapperige, zoutige zeegroente die natuurlijk heerlijk smaakt in combinatie met vis. Buiten dat het heel lekker is, is het ook nog eens heel gezond. De groente is van nature al zout, dus dat betekent dat je geen (of weinig) zout meer hoeft toe te voegen aan je gerecht, want teveel zout is dan weer wel ongezond.

In deze spaghettischotel heb ik ansjovis gebruikt, dus ook weer zout. Vandaag voeg ik dan ook geen zout meer toe aan mijn recept. Kook de hoeveelheid spaghetti die voor jou voldoende is voor 2 personen. Bak in een eetlepel boter en olijfolie een half blikje fijngesneden ansjovis met 2 gesnipperde teentjes knoflook, voeg dan 100 gram (afgespoelde) zeekraal en een bakje gehalveerde kerstomaatjes en wat dragon en chilipeper toe en bak dat een paar minuten mee. Bak in de tussentijd  4 eetlepels broodkruim of panko in een eetlepel olijfolie. Meng de pasta met de groente, verdeel het over 2 borden en garneer met het gebakken kruim en de rest van de ansjovis. 

Dit is echt een super lekkere en zomerse maaltijd. Heerlijk buiten op het terras (of balkon) met een glas koele witte wijn. Met zulke gerechten kom je de zomer wel door, dus laat de zomer maar komen!

Reacties

Populaire posts