Een salade wil ik elke dag wel eten. Eigenlijk zou dat ook moeten. Het is vezelrijk, gezond, je hebt gelijk een portie groente binnen en het geeft ook kleur aan de maaltijd. Ook hiervoor kun je allerlei soorten groente en fruit, en natuurlijk ook restjes, gebruiken. Want aan verspilling doen we niet. 

Deze salade is echt heel makkelijk te maken door een paar winterwortels en een appel te raspen. Op smaak  brengen met azijn en peper. En voor de kleur wat peterselie. Je kunt er natuurlijk ook andere smaakmakers aan toevoegen zoals sinasappel of gember, pitten en zaden, munt of koriander. Of wat je maar lekker vindt!

Ik had een hele zak winterwortels gekocht, omdat ik meer ideeën had om ermee te maken. We aten ook geglaceerde wortel met honing en wortel in de soep. Wortel is ook heel makkelijk te pureren (prachtig kleuraccent) en lekker in (ontbijt)muffins en gebak. Dus gooi gewoon niets weg, maar maak er iets lekkers van!

Reacties

Populaire posts