Kwarkbrood. Hier word ik heel blij van. Het is makkelijk te maken en zo lekker! Je kunt variëren met wat je maar wilt en er steeds een andere draai aan geven. Eet het als ontbijt of lunch met iets zoets of kaas of alleen boter. En geniet ervan bij een kopje thee of koffie. 

De basis is 300 gr bloem (je kunt verschillende soorten mengen) met 2 theelepels bakpoeder, 300 gr kwark, 40 gr basterdsuiker, een theelepel zout, 2 theelepels koekkruiden en 150 gr gemengd gedroogd fruit en noten. Je kunt altijd meer toevoegen zoals vers fruit, bijvoorbeeld appels of peren. Cacao in plaats van koekkruiden. Alles is lekker. Alle ingrediënten door elkaar roeren en in een cakevorm doen. En dan ongeveer een uur bakken op 175 graden. Altijd tussendoor even kijken of de bovenkant niet te donker wordt; in dat geval afdekken met aluminiumfolie. 

Eet smakelijk............. En ik ben benieuwd naar jullie resultaten en reacties!

Reacties

Populaire posts