Noedels...... In Aziatische landen worden ze de hele dag door gegeten, zelfs bij het ontbijt. Heel populair is de noedelsoep. In Japan noemen ze dit ramen. De noedelsoep die ik heb gemaakt is hier een variant op. Heel makkelijk te maken, lekker pittig, voor de lunch of als maaltijdsoep. En voor wie durft natuurlijk als ontbijt!

Voor 2 personen gebruik je 6 deciliter bospaddenstoelenbouillon die je even laat trekken met verse geraspte gember en een eetlepel sojasaus. Daarin kook je 100 gram noedels en een bakje kastanjechampignons. Kook 2 eieren, bak een moot verse zalm en rasp 75 gram wortel. Doe de soep in 2 grote kommen en verdeel hierover de eieren, zalm, wortel en 2 bosuitjes in ringetjes.

In Aziƫ slurpen ze de soep met stokjes naar binnen; wij eten het liever met een lepel. Maar hoe je het ook eet, geniet ervan. Soep is hartverwarmend en deze lekkere soep vol groente en eiwitten is dat zeker!

Reacties

Populaire posts