Salie is een kruid waarvan je moet houden. Het heeft een aparte smaak die echt niet overal bij past. Maar wel bij zoetige groenten zoals pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Salie is het lekkerst als het even wordt gebakken in een eetlepel olijfolie; het wordt dan lekker knapperig en de smaak komt goed tot zijn recht.

Hier heb ik puree van zoete aardappel gemaakt en gegarneerd met de gebakken salie, appelstroop en blauwe kaas. Heerlijk met geroosterde paprika en bosui en een schnitzel 'als van kip'. Eigenlijk vind ik dat een vegan schnitzel niet de naam van een dier mag hebben en hoeft een vleesvervanger voor mij ook niet op vlees te lijken. Maar deze smaakt wel goed bij het gerecht.

Voor wie nog niet weet hoe salie smaakt: ga het gewoon een keer proberen en neem dan wel de verse blaadjes. Je hebt niet het hele bosje in een keer nodig, maar met een nat stukje keukenrol om de steeltjes kun je het best lang bewaren. Lat maar weten wat jullie er mee maken!

Reacties

Populaire posts