Vergeten groente
Een paar jaar geleden kwamen er ineens allerlei groenten
tevoorschijn die ‘vergeten groente’ werden genoemd. Het waren gewoon ouderwetse
groenten die niemand meer at. Nu zijn de bieten, aardperen, pompoenen en
pastinaken weer net zo gewoon geworden als ze vroeger al waren. Vanwege de aparte vormen en kleuren zijn recepten met
deze groenten zijn niet aan te slepen. Bovendien doen rood, paars, oranje en
wit het goed op de foto. Alleen al daarom wil je er iets mee maken. Een mooie
foto van ons gerecht willen we toch allemaal wel?
Vegetarische gerechten fleuren zo op door vergeten kleuren. En meer groente is nu
eenmaal een super aanvulling op het menu. Fijne bijkomstigheid zijn de
vitamines en vezels die erin zitten. Leg je bord maar vol met kleur, zorg voor
variatie en voldoende eiwitten en geniet ervan!
Bij ons komt vandaag tagliatelle met pompoen-kaassaus op
tafel. De pasta geeft het gerecht een goede bite en de kaassaus maakt het lekker
vegetarisch. Je kookt of roostert
hiervoor 400 gram pompoen, die je daarna pureert met een teentje knoflook, wat
verse salie en 75 gr blauwe kaas. Lekker mengen met de gekookte tagliatelle en
garneren met geroosterde pompoenpitten, rucola en 25 gram blauwe kaas.
Ons bord kleurde vandaag lekker oranje met een sprankje
blauw en groen. Een plaatje om te zien. Ouderwets? Welnee, gewoon trendy!
Eet smakelijk allemaal
Reacties
Een reactie posten