Vergeten groente

Een paar jaar geleden kwamen er ineens allerlei groenten tevoorschijn die ‘vergeten groente’ werden genoemd. Het waren gewoon ouderwetse groenten die niemand meer at. Nu zijn de bieten, aardperen, pompoenen en pastinaken weer net zo gewoon geworden als ze vroeger al waren. Vanwege de  aparte vormen en kleuren zijn recepten met deze groenten zijn niet aan te slepen. Bovendien doen rood, paars, oranje en wit het goed op de foto. Alleen al daarom wil je er iets mee maken. Een mooie foto van ons gerecht willen we toch allemaal wel?

Vegetarische gerechten fleuren zo op door  vergeten kleuren. En meer groente is nu eenmaal een super aanvulling op het menu. Fijne bijkomstigheid zijn de vitamines en vezels die erin zitten. Leg je bord maar vol met kleur, zorg voor variatie en voldoende eiwitten en geniet ervan!

Bij ons komt vandaag tagliatelle met pompoen-kaassaus op tafel. De pasta geeft het gerecht een goede bite en de kaassaus maakt het lekker vegetarisch.  Je kookt of roostert hiervoor 400 gram pompoen, die je daarna pureert met een teentje knoflook, wat verse salie en 75 gr blauwe kaas. Lekker mengen met de gekookte tagliatelle en garneren met geroosterde pompoenpitten, rucola en 25 gram blauwe kaas.

Ons bord kleurde vandaag lekker oranje met een sprankje blauw en groen. Een plaatje om te zien. Ouderwets? Welnee, gewoon trendy!

Eet smakelijk allemaal

Reacties

Populaire posts