Wij houden van cakes die lekker klef en smeuïg zijn. En deze cake met blauwe bessen is daarin heel goed geslaagd. Bovendien gemakkelijk te maken en niet te zoet en al helemaal niet vet. Toch ook wel een beetje belangrijk! Lekker een plakje (of nog een tweede plakje!) kunnen nemen zonder je daarover schuldig te voelen.

Je maakt de cake door in een beslagkom 100 gram gesmolten boter te kloppen met 150 gram suiker, 2 eieren, 2 deciliter karnemelk, snufje zout en het sap van een citroen. Dan nog 310 gram bloem en 2,5 theelepels bakpoeder erdoor roeren en 150 gram blauwe bessen. Alles in een ingevette cakevorm doen en ongeveer een uur bakken op 160 graden. Altijd tussendoor even kijken of de bovenkant niet te bruin wordt en zo nodig afdekken met aluminiumfolie. Zelf doe ik ook altijd nog bakpapier in de ingevette vorm. Dan kun je de cake zonder probleem uit de vorm halen.

Het is natuurlijk jammer dat je een uur moet wachten tot de cake klaar is en eigenlijk nog iets langer, omdat hij ook nog af moeten koelen. Maar dan kun je genieten van een heerlijk stukje verse bessencake. Lekker, klef en zoet komen hier allemaal samen. En dan met een plakje (of meer) en een kopje koffie of thee op de bank, welverdiend!

Reacties

Populaire posts