Bananenbrood......ik blijf het bakken. Er zijn dan ook zoveel verschillende manieren en natuurlijk allemaal (bijna) even lekker. Wij eten het als ontbijt, maar ook weleens bij de koffie als het net gebakken is. Het is ideaal om rijpe bananen op te maken en er kan van alles in. Denk aan noten, zaden, pitten, choconibs en kokosrasp. Bananen zijn zoet, dus er hoeft weinig of geen zoetstof in. In plaats van suiker kun je ook honing of agavesiroop gebruiken, maar ook dat is suiker.

Voor dit brood gebruik je 250 gram (volkoren) meel. Ik gebruikte de helft bloem en de helft havermeel (zo kun je ook restjes meel opmaken). Meng het meel met 75 gram basterdsuiker, een half zakje bakpoeder en een theelepel kaneel. Mix er 125 ml zonnebloemolie door en daarna 3 eieren (een voor een) en tenslotte 3 fijngeprakte bananen, 50 gram havermout en 50 gram geraspte kokos. Doe het beslag in een cakevorm en bak 1 uur op 160 graden. Als het brood te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie. Je kunt met een houten prikker controleren of het bood gaar is; de prikker blijft dan droog. Tip: maak de bananen fijn met de pureestamper.

Bij het ontbijt heb je aan 2 plakjes wel genoeg, want het is best voedzaam. Je kunt het ook nog versieren met yoghurt of kwark en vers fruit. Lekker en gezond. Ik vries altijd meteen een paar stukken in, want je wilt ook niet iedere dag hetzelfde eten. En wie wat bewaart die heeft wat!

Reacties

Populaire posts