Het is nu weer de tijd van het jaar voor stoofpotjes. Winters weer met wind, kou en regen. Lekker warm binnen zitten. Het liefst met een boek op de bank. Dan heb je best trek in een suddermaaltje. Peulvruchten zijn ideaal voor zulke maaltijden. Dit stoofpotje is gemaakt met rode linzen en tomatenblokjes en daardoor mooi van kleur. Zeker met de groene ingrediĆ«nten die er aan worden toegevoegd. 

Je begint met het fruiten van een ui en 2 teentjes knoflook. Dan bak je een theelepel komijn- en paprikapoeder mee evenals wat chilipeper en 2 eetlepels tomatenpuree. Voeg een in blokjes gesneden zoete aardappel toe en bak even mee. Vervolgens doe je er 100 gram ongekookte rode linzen en een blik tomatenblokjes bij en laat je alles 15 minuten stoven. Doe er 50 gram diepvrieserwtjes bij en laat het nog even goed doorwarmen. Roer regelmatig en voeg indien nodig wat water toe en zout.

Het stoofpotje is nu klaar, maar moet nog mooi worden gemaakt. Je schept het in 2 diepe borden en garneert het met kalamata olijven, korianderblaadjes en een schep Griekse yoghurt. Als je niet van koriander houdt, kun je ook munt of peterselie gebruiken. Zonder yoghurt is het een vegan stoofpotje, met yoghurt is het vegetarisch. Maar het is op beide manieren heel lekker!

Reacties

Populaire posts