Kourabides, oftewel Griekse kerstkoekjes. Snel en makkelijk te maken, zacht en bros van smaak. En is het geen plaatje om te zien op dit grappige bord? Soms vind je gewoon iets in de kast waarvan je niet weet dat je het hebt.

Voor 15 koekjes meng je 50 gram amandelmeel, 75 gram bloem, 37,5 gram (zachte) boter, 30 gram suiker, een halve eetlepel vanille- of amandelaroma , 2 theelepels bakpoeder en een snufje zout in een kom en kneed je daarvan een bal. Deze leg je een half uur in de koelkast. Dan maak je van het deeg kleine balletjes die je een beetje plat maakt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden.

Als de koekjes afgekoeld zijn, kun je er eventueel poedersuiker over strooien. Dan zijn het net sneeuwkerstkoekjes. En bewaar ze in een koektrommel. Hoewel bewaren......ze zijn natuurlijk zo op!

Reacties

Populaire posts