Pasta behoort tot mijn favoriete maaltijden. In welke vorm en smaak dan ook. Het is altijd lekker. De smaak hoeft niet persé Italiaans te zijn, want pasta combineert heel goed met allerlei ingrediënten. Deze fusilli is daar een goed voorbeeld van. Zoet, zout en de bijzondere smaak van koriander in een gerecht samengebracht. Het zoete komt van erwtjes en bietjes, het zoute van feta en koriander geeft het een bijzondere smaak waarvan je moet houden (soms omschreven als 'zeepachtig'). Proef vooral om zelf te ervaren wat je ervan vindt.

Voor dit gerecht kook je voor 2 personen 150 gram fusilli (of andere pasta) en bak je een rode ui, een teentje knoflook en 200 gram diepvrieserwtjes. Dan voeg je 1 deciliter kookroom toe en meng je de pasta door de saus. In de magnetron verwarm je 200 gram blokjes van rode biet  en je verkruimelt 150 gram feta. Doe de pasta op een bord en garneer met de feta, de bietjes en fijngesneden korianderblaadjes.

Je hebt dan een pastagerecht dat niet Italiaans is, niet Grieks en niet Aziatisch, maar een soort fusionpasta die wel heel lekker is. Bij ons zeker voor herhaling vatbaar!

 

Reacties

Populaire posts