Peperonata......alleen het woord klinkt al mediterraan. Lekker met een pittig gerecht op een zonnig terrasje. Glaasje wijn erbij en genieten maar. Dit jaar hebben we dat veelal op ons eigen terrasje gedaan, want door corona zijn we met z'n allen dichterbij huis of gewoon thuis gebleven.

Deze pasta heeft de Italiaanse kleuren en een Grieks tintje. Rood, groen, en wit door de Griekse feta. Kook voor 2 personen pasta (wij zijn geen grote eters, dus ik heb 120 gram fusilli gebruikt) en bak een rode ui, 2 rode paprika's en een eetlepels Italiaanse kruiden tot de paprika zacht is. Blus af met een eetlepel balsamicoazijn en een eetlepel kappertjes. Meng de pasta en 100 gram feta in blokjes door de paprika en schep alles op 2 borden. Garneer met 50 gram verkruimelde feta en fijngeknipte bieslook. In plaats van bieslook kun je natuurlijk ook peterselie of basilicum gebruiken. Of een ander groen kruid dat je in huis hebt. Ik heb over de borden nog wat chili-olie gesprenkeld; olijfolie of kruidenolie is ook lekker.

Deze pasta kun je 's zomers ook koud eten als salade. In de winter kan dat natuurlijk ook, dan denk je het zonnige terras er gewoon zelf bij!

Reacties

Populaire posts