Pesto is een lekkere Italiaanse saus die wordt gemaakt van olijfolie, basilicum, pijnboompitten en parmesaanse kaas. Heel makkelijk zelf te maken in de blender, maar nog makkelijker is een bakje verse pesto. Alleen al die heerlijke geur als je het dekseltje van het bakje haalt! En ook de frisse groene kleur doet het goed op je bord. Pesto past bij heel veel gerechten zoals deze pasta met gerookte zalm.

Voor 2 personen kook je een pakje verse tagliatelle (in zo'n pakje zit 250 gram). Terwijl de pasta kookt, bak je een courgette in blokjes tot hij zacht is. Je roert er 100 ml kookroom en een half bakje pesto door en laat dit goed doorwarmen. Dan verdeel je de pasta over 2 borden, je schept de saus er over en garneert de borden met 150 gram gerookte zalm. En je hebt een super lekkere maaltijd.

Gerookte zalm wordt verkocht in pakjes van 100 en 200 gram. Van het grootste pakje houd je dus nog wat over en dat is ook de bedoeling. Dat verdeel je namelijk de volgende dag over 2 broodjes die je garneert met een lepeltje van de pesto die over is. En dan heb je dus ook nog een lekkere lunch!

Reacties

Populaire posts