Rode bietjes zijn een feest om te gebruiken bij de maaltijd. Mooie kleur, lekker zoet en ook nog eens gezond. En zo veelzijdig. Koud of warm, als bijgerecht of als stamppot, het kan allemaal. Maar vergeet vooral de salade niet. Van een salade met bietjes kun je een prachtig plaatje maken door het combineren van verschillende kleuren. En je gebruikt natuurlijk meer smaken  voor het beste resultaat. Zoet, zuur en zout maken van je salade een smaaksensatie.

Deze salade is een voorgerecht voor 4 personen met als basis een zakje veldsla dat je verdeelt over de borden. Daarop schep je gekookte blokjes of reepjes rode biet (in totaal 300 gram), 100 gram verkruimelde feta en als laatste 50 gram granaatappelpitjes. Besprenkel de salade met balsamicodressing en dien op. De zoete bietjes, zure besjes en zoute feta maken deze salade tot een topper.

Je kunt hiermee variƫren wat je maar wilt. Een andere slasoort als basis, mozzarella of geitenkaas in plaats van feta, blauwe bessen of frambozen en gehakte walnoot of geroosterde pijnboompitten. Laat je fantasie spreken en wees creatief!

Reacties

Populaire posts