Hollandse pot met een knipoog! Wat is er nou Hollandser dan stamppot? Zowel in de winter als in de zomer eten we het graag; in de zomer lichte stamppotjes met sla en andijvie, in de winter gaan we voor de voedzame varianten met allerlei soorten wintergroenten. Denk aan hutspot, zuurkool, spruitjes en boerenkool. Met deze groenten krijgen we meteen heel wat vitamines binnen, wat weer goed is als je minder in de buitenlucht bent. En wat is er nou lekkerder dan een bordje stamppot als je uit de kou weer lekker warm naar binnen komt!

Deze stamppot boerenkool is een variant op een recept dat ik in een kookblad zag. Voor 2 personen maak je de stamppot boerenkool op de gewone manier met aardappelen en (diepvries)boerenkool, wat je het makkelijkst vindt. Stamp alles smeuïg met warme melk en flink wat nootmuskaat. In de tijd dat de boerenkool kookt, fruit je 2 grote uien tot ze gekaramelliseerd zijn en verkruimel je 100 gram feta. De helft van de ui en de feta doe je door de stamppot, de andere helft verdeel je op het bord over de stamppot.

Op deze manier heb je een eigentijdse versie van de ouderwetse boerenkool gemaakt, die ook nog vegetarisch is. En ben je vanzelf goed bezig voor het milieu, want alle kleine beetjes helpen!


Reacties

Populaire posts