Met oud brood kun je nog veel meer maken dan alleen tosties, want vandaag maakte ik weer iets heel anders. Namelijk een wentelteefjescake. Het recept heb ik gevonden op Allerhande en ik heb het aangepast voor 2 personen. Oud brood dus nooit meer weggooien, maar er iets lekkers van maken.

Voor dit recept vet je een cakevorm in en je legt er bakpapier in. Je snijdt 4 boterhammen in blokjes en mengt er een handvol walnoten in stukjes doorheen. Alles verdelen over de cakevorm. In een mengkom kluts je 150 ml melk met 2 eieren, suiker naar smaak, kaneel, snufje zout en een theelepel vanille essence (of een zakje vanillesuiker). Dit giet je gelijkmatig over het brood zodat alles bedekt is, laat het even intrekken en duw het met een lepel een beetje vast. Afbakken op 180 graden, 40 minuten.

Het is dan zacht en smeuïg van binnen en knapperig van buiten. Keer de vorm op een bord en snijd in 6 dikke plakken. Meteen lekker warm opeten met poedersuiker. Heerlijk!

Om te variëren voeg je stukjes appel toe of rozijnen of wat je maar lekker vindt. Zelf ga ik het ook een keer proberen met kleine blokjes kaas tussen de broodblokjes. Lekker voor bij de soep.

Wij hebben de wentelteefjescake als lunch gegeten, warm uit de oven, maar het is natuurlijk ook een lekker ontbijtje. En een plakje bij de koffie of thee is ook altijd goed.

Reacties

Populaire posts