Niets zo lekker als een net gebakken kokosmakroontje. Knapperig van buiten en zacht van binnen met een romige, zoete kokossmaak. Een echt comfort koekje; je wilt er van blijven eten. Maar ze hoeven natuurlijk niet allemaal tegelijk op, want je kunt ze heel goed bewaren in een trommel. En wie wat bewaart, die heeft wat........

Voor 8 koekjes heb je 2 eiwitten nodig, 80 gram kokosrasp en 80 gram suiker. Je roert dit door elkaar in een steelpannetje en verwarmt het heel zachtjes tot het lauw is. Blijven roeren! Dan maak je 8 bergjes op een bakplaat met bakpapier en bak je ze 20 minuten in een oven van 180 graden. Halverwege even kijken of ze niet te bruin worden en indien nodig afdekken met aluminiumfolie.

Inmiddels ruikt het heel lekker in de keuken, maar je moet nog even wachten tot de koekjes  afgekoeld zijn en je ze voorzichtig van het bakpapier kunt pakken. Zorg dat er alvast een kopje thee klaar staat, want je kan niet wachten om er een te proeven! 

Reacties

Populaire posts