Paprika's zijn er in verschillende kleuren en soorten. Ze worden per stuk verkocht en in zakjes met meerdere kleuren, zoals rood, groen, geel en oranje. Voor deze ovenschotel heb ik de zoete, rode puntpaprika's gebruikt; ze hebben een wat fijnere smaak en zijn dun en langwerpig. Lekker in salades en pasta, maar ook heel geschikt om te vullen. Ik heb gevulde paprika's met rijst, rode linzen, walnoten en feta gemaakt. 

Voor dit gerecht was je 2 rode puntpaprika's, die je in de lengte door midden snijdt. Je legt ze dan naast elkaar in een ovenschaal met een paar eetlepels water op de bodem van de schaal (ze moeten nog gaar worden!). 

Je begint met het koken van 100 gram rode linzen en na 5 minuten voeg je 100 gram rijst toe. Na een kwartier is alles gaar. Dan fruit je een ui met een teentje knoflook en roer je de linzenrijst erbij. Als het klaar is voeg je nog 50 gram gehakte walnoten toe. Op smaak maken met peper en zout en alles voorzichtig in de paprika's scheppen. Tenslotte verkruimel je 100 gram feta over de paprika's en zet je de schotel 25 minuten in een oven van 200 graden. Voordat je de schaal op tafel zet, kun je er nog peterselie of munt over knippen. Dat maakt alles nog kleuriger!

Voor de vulling kun je variƫren met smaken. Voeg bijvoorbeeld rozijnen toe of gebruik kikkererwten in plaats van linzen. Kikkererwten gebruik je gewoon uit een blikje; die kook je niet mee met de rijst. Linzen kun je trouwens ook kant en klaar kopen, maar ik had nog een zakje droge linzen staan. Met de ui en de knoflook kun je kruiden, specerijen of tomatenpuree mee bakken. Maak het lekker kruidig en pas het basisrecept aan naar eigen smaak.

Zo kun je ook weer een heleboel restjes opmaken, en blijft er nog paprika over? Ook lekker bij de lunch!


 

Reacties

Populaire posts