Pasta pesto is een gerecht waar je zo heerlijk mee kunt variëren. De basis staat vast en de ingrediënten voeg je naar smaak toe. Mijn variant van vandaag is gemaakt met courgette, snoeptomaatjes, warm gerookte zalm en garnalen. Ik heb de pasta gemaakt voor 4 personen en iedereen was enthousiast.

Dit keer heb ik speltspaghetti gebruikt, in totaal 250 gram. We zijn geen grote eters en hadden ook een voorgerecht en een dessert. Als voorgerecht past een salade met verschillende groenten en feta of mozzarella heel goed bij de spaghetti. Voor de saus bak je een courgette in kleine blokjes met een bakje snoeptomaatjes (kerstomaatjes kunnen natuurlijk ook), dan voeg je een half bakje verse pesto en een half flesje kookroom toe. Op het laatste moment warm je 2 warm gerookte zalmfilets in stukjes toe en klaar is de saus! Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus er mooi op. Tot slot leg je nog wat garnalen op de saus en een paar toefjes peterselie. Het is echt heerlijk..........

Ik heb deze saus ook al eens gemaakt met kipblokjes, courgette en champignons, wat ook heel lekker is en een prima alternatief voor wie niet van vis houdt. Warm gerookte zalm is te vervangen door gewone gerookte zalm of blokjes verse zalm of kabeljauw. Zo zie je maar dat je met pasta pesto alle kanten op kunt. Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts