Quinoa, kienwaa, veel mensen weten niet hoe je het uitspreekt, maar het is dus kienwaa. Quinoa is een zaad dat zijn oorsprong vindt in Colombia en gebruikt wordt als bijgerecht in plaats van aardappelen, rijst en granen (zoals pasta). Het is heel gezond voedsel en glutenvrij. De indianen halen hier een groot deel van hun voedingsstoffen uit, ook voor hun kinderen. Ook als ontbijt is het populair, want je kunt er net als met havermout hele lekkere pap van maken. Heerlijk met fruit, gedroogde vruchten en noten!

Het lekkere hoofdgerecht op de foto is een combinatie van smaken die goed samen komen. Quinoa, cannellinibonen (peulvruchten), pijnboompitjes, peren, rucola en Parmezaanse kaas. En dat alles met een dressing van yoghurt, tahin (sesampasta) en agavesiroop.

Voor 2 personen kook je 100 gram quinoa. In de tussentijd verdeel je een zakje rucola over 2 borden en warm je een blikje cannellinibonen op. Je bakt 2 gehalveerde peren 20 minuten in een oven van 180 graden (leg er een klontje boter op), je roostert 40 gram pijnboompitjes en raspt 50 gram Parmezaanse kaas. De dressing maak je door 1 deciliter (soja)yoghurt los te roeren met een halve eetlepel tahin, een halve eetlepel agavesiroop en peper en zout naar smaak. Hoe minder zout, hoe beter! Dan schep je de warme quinoa en bonen mooi op de rucola, leg je de peren ernaast en verdeel je de pitjes en kaas erover. Schep er in een leuk patroon wat saus op en serveer de rest in een kommetje. 

Dit is ook een mooi gerecht om aan gasten te serveren. Je verdubbelt gewoon de hoeveelheid. Ook kun je ervoor kiezen om alles af te laten koelen en er een salade van de maken. Een leuk alternatief voor als het weer buiten-eet-weer wordt. Met wat creativiteit kun je in elk seizoen op een andere manier genieten van hetzelfde gerecht. Smakelijk eten!

Reacties

Populaire posts