Vandaag een voedzame maaltijd met pasta en peulvruchten, namelijk linguine en linzen. Linguine is een soort platte spaghetti en dus op dezelfde manier te gebruiken. Linzen kunnen worden gebruikt als vleesvervanger en zo maak ik dus een vegetarische pasta bolognese. Het is een lekkere winterse saus, dus op een koude januaridag heel welkom.

Ik heb een pakje verse linguine gebruikt, want dat is genoeg voor 2 personen. Voor de saus fruit je een ui, knoflook, een paar stengels bleekselderij in kleine blokjes en een blikje tomatenpuree met een theelepel gedroogde oregano. Dan voeg je een eetlepel bloem toe, een half groentebouillonblokje en 2,5 deciliter water toe en laat je de saus even pruttelen. Tot slot roer je er 2 ons linzen (uit blik, pot of zak) door en verdeel je de linguine met saus over 2 borden.
Garneer met peterselie en geraspte kaas en eet het lekker op!

Met geraspte kaas heb je een vegetarisch gerecht; voor een veganistische maaltijd laat je de kaas achterwege of gebruik je vegan kaas. Doe wat je lekker vindt en wat het beste bij jouw eetgewoonte past.


Reacties

Populaire posts