Curry is een gerecht uit de Indiase keuken dat varieert van mild tot heel pittig. Als je zelf de kruiden, specerijen en peper vijzelt, kun je het zo heet maken als je wilt. Voor het gemak gebruik ik hier een rode currypasta van Fairtrade; dat bespaart aardig wat werk en deze currypasta's zijn biologisch. Bovendien is Fairtrade een organisatie die boeren in ontwikkelingslanden helpt en staat voor gelijke kansen en duurzaamheid. 

Bij deze curry heb ik gekozen voor bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst, wat het gerecht meteen koolhydraatarm maakt. En je krijgt veel groenten binnen, altijd goed. Verder gebruik ik visfilet en peultjes. Voor 2 personen bak je 250 gram peultjes aan; voeg daar een half zakje rode curry aan toe en bak dat even mee. Dan doe je er 2 deciliter kokosmelk bij en 200 visfilet in blokjes. Laat alles 10 minuten pruttelen tot het gaar is. Ik heb witvis gebruikt, maar zalm is ook heel lekker in een curry. Bak in de tussentijd de bloemkoolrijst in zonnebloemolie. Verdeel de bloemkoolrijst als een bergje in het midden over 2 borden en schep de curry er om heen. Garneer met verse koriander en ringetjes bosui.

In plaats van vis kun je ook kipblokjes of tempeh gebruiken. Groente als pompoen en zoete aardappel passen goed in curries. Cashewnoten als garnering zijn ook heel lekker. Met curry kun je alle kanten op. Kijk maar eens in een Aziatisch kookboek voor alle mogelijkheden en combinaties. Je hoeft niet altijd het recept te volgen, maak je eigen smaak met wat jij lekker vindt!

Reacties

Populaire posts