Gnocchi is een Italiaans gerecht dat het midden houdt tussen pasta en aardappel. Het zijn een soort balletjes die gemaakt worden van meel en aardappel. De uitspraak van gnocchi is nokki. Traditioneel worden de balletjes een paar minuten gekookt tot ze boven drijven in de pan, maar ik heb ze gebakken in de hapjespan. Op die manier vinden wij ze veel lekkerder, want dan hebben ze een knapperig korstje.

Voor 2 personen heb ik 500 gram gnocchi gebakken in olijfolie. In de tussentijd heb ik in de keukenmachine een rode pesto gemaakt van 50 gram zongedroogde tomaatjes, 20 gram pijnboompitten, 25 gram geraspte parmezaan en 2 eetlepels olijfolie. Als de gnocchi bijna klaar is (duurt ongeveer 15 minuten) voeg je een doosje gehalveerde kerstomaatjes toe. Bak deze even mee en doe daarna de pesto erbij. Schep alles op 2 borden en garneer met 25 gram geraspte parmezaan en wat rucola of groene kruiden. 

Zo zie je dat heel veel gerechten aan te passen zijn naar je eigen smaak. Bovendien kun je hier creatief zijn met de pesto en de garnering door bijvoorbeeld voor een groene pesto te kiezen of een tapenade van noten. In de Italiaanse keuken is er keuze in overvloed!

Reacties

Populaire posts