Libanees brood, platbrood of flatbread. Lekker met allerlei vullingen, maar bij ons favoriet met Midden Oosterse smaken. Je kunt het platbrood opwarmen in de oven of magnetron en oprollen of dubbelvouwen. Dus eigenlijk gebruik je ze net als wraps, maar omdat platbrood dikker is, rolt het minder makkelijk.

Dit platbrood is gevuld met warmgemaakte linzen en doperwtjes, en gegarneerd met granaatappelpitjes, sesamzaad, rucola en tahinsaus. We hebben er ook nog geroosterde zoete aardappel bij gegeten, een heel lekkere toevoeging. Al met al een gerecht met veel groente en eiwitten en ook nog vegetarisch en veganistisch. 

Tahin is een pasta op basis van sesamzaad; de saus heb ik gemaakt door 3 eetlepels tahin te mengen met een eetlepel citroensap en agavesiroop. Met wat water maak je de saus op de door jou gewenste dikte. 

Dit gevulde platbrood heeft echt de smaken van het Midden-Oosten. Je kunt er ook heel goed falafel bij eten of geroosterde groenten zoals aubergine, courgette en tomaten. Varieer met groenten, kleuren en smaken op je eigen creatieve manier. Eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts