Paksoi in een Italiaanse pasta. Dat is echt weer eens iets anders, maar natuurlijk ook heel lekker. De pasta is een door mij aangepaste versie van een recept uit de Allerhande. Ik vind het leuk om mijn eigen draai aan een gerecht te geven en ik pas het dan ook meteen aan naar 2 personen. Paksoi is een groente met steel en blad en wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je gebruikt de hele stronk en snijdt de stelen in blokjes en het blad in reepjes. De stelen bak je tot ze wat zachter zijn; de blaadjes voeg je op het laatste moment toe, want ze slinken snel en blijven dan nog wat knapperig. Naast paksoi zit er ook tahin in de pasta. Tahin (of tahini) is een saus uit het Midden-Oosten op basis van sesam. Het maakt de pasta lekker romig.

Kook voor 2 personen spaghetti (ik heb speltspaghetti gebruikt, dat is voller van smaak). Bak in een wok een paar stengels bosui en een teentje knoflook. Voeg dan een fijngesneden rode peper en een klein stukje geraspte gember toe en bak 200 gram kipblokjes mee. Bij voorkeur scharrelkippendij in blokjes. Als de kip bijna gaar is voeg je de in blokjes gesneden stelen van een paksoi toe plus 2 eetlepels sojasaus en een lepel tahin. Als laatste de paksoiblaadjes erbij doen en de saus eventueel wat dunner maken met wat kookvocht van de pasta. De spaghetti met de saus mengen, verdelen over 2 borden en garneren met fijngesneden bosui. 

Er wordt in dit pastagerecht geen Italiaanse smaakmaker gebruikt, maar het is een lekkere en verrassende combinatie van andere smaken. Je kunt deze spaghetti heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door 'stuckjes kip'. Ook tahin is een product dat vaak in de vegetarische keuken wordt gebruikt. Wil je dus eens een keer iets heel anders eten, dan is dit een heerlijke variatie op de Italiaanse pasta. Buon appetito! 



 

Reacties

Populaire posts