Pudding, in dit geval broodpudding. Gemaakt van oud brood, dus restjes opmaken. Weer zo iets lekkers voor bij de lunch of het ontbijt. Wij eten dit bij de lunch, want dan komt het zo uit de oven lekker warm op tafel. Dat kan natuurlijk ook bij het ontbijt, maar dan moet je wel vroeg opstaan. Bij ons wordt het dus de lunch.

Je snijdt voor 2 personen 4 tot 6 boterhammen in blokjes en die verdeel je over een cakevorm (ingevet en met bakpapier). Hier roer je 1 of 2 appels in blokjes door. Dan kluts je 2 eieren met 250 ml melk, suiker naar smaak, een theelepel vanille essence en een theelepel kaneel. Dit giet je heel gelijkmatig over het brood zodat alles bedekt wordt. Bak 45 minuten op 180 graden en dek tussentijds af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.

Dan een klein beetje laten afkoelen, netjes op een bord storten en warm opeten met honing, jam of poedersuiker, of dat allemaal!

Je kunt met dit recept aan het variƫren blijven. Denk aan blokjes ananas, peer, perzik of aardbei. En voor een hartige broodpudding vervang je de zoete ingrediƫnten door blokjes of geraspte kaas, of restjes Franse kaas, kerstomaatjes, olijven, wat je maar lekker vindt. En kaas combineert ook goed met honing!

Reacties

Populaire posts