Scones, wie vindt het niet lekker? Een soort broodjes, echt Engels, geserveerd met jam en clotted cream; een dikke roomsoort die je voor het gemak kunt vervangen door mascarpone, roomkaas of zure room. Scones zijn in een mum van tijd gemaakt en lekker bij de koffie en thee. En natuurlijk ook bij ontbijt en lunch. Scones kennen we vooral van de high tea en afternoon tea, maar smaken op ieder moment even lekker!

Deze scones voor 2 personen zijn gemaakt door 225 gram bakmeel te mengen met een theelepel bakpoeder, 25 gram poedersuiker en een snufje zout. Dan doe je er eerst 65 gram boter bij en daarna 75 ml karnemelk. Goed roeren en er ongeveer 8 balletjes van maken in de vorm van een scone. Als je echt hele nette scones wilt hebben, rol je het deeg uit en steek je er met een glaasje rondjes uit van 2 cm dik. Bak de scones 12 minuten op 220 graden en eet ze warm.

In het potje op de foto zit zelfgemaakte bramenjam. Niet zelfgemaakt door mij, maar door de dames van de kerk, die twee keer per jaar allerlei zelfgemaakt lekkers verkopen voor het goede doel. Ik sla altijd meteen heel wat in zodat ik genoeg heb tot de volgende ronde!

Reacties

Populaire posts