Wortel, peen, groente, taart. Jawel, dit is een worteltaartje, maar beslist geen groentetaart. Het is een heerlijk zoet gebak met geraspte wortel in de vulling. Door de topping van roomkaas met ei glanst het ook nog eens prachtig. Het is een kleine taart die gebakken is in een springvorm van 20 cm. En natuurlijk weer makkelijk te maken.

De springvorm eerst even invetten en de bodem bekleden met bakpapier. Dan 125 gram boter smelten en loskloppen met 75 gram lichtbruine basterdsuiker en een ei toevoegen, 120 gram zelfrijzend bakmeel en 1,5 theelepel koekkruiden erbij doen. Roer er 100 gram geraspte wortel door en schep het beslag in de vorm. Klop een eidooier los met 100 gram roomkaas en een theelepel citroenrasp en verdeel dit over het taartje. Bak 30-40 minuten op 175 graden. Even laten afkoelen en dan lekker opeten!

Zelf koop ik altijd een kilo (biologische) winterwortel tegelijk, want dan kan ik het gebruiken in meerdere gerechten, zoals wortelsoep, wortelsalade, stamppot en stoofschotels. In de koelkast blijft wortel ook lang goed. Het eiwit dat over was heb ik met nog 2 eieren losgeklopt en er een omelet van gebakken voor op het brood. Een eiwit kun je in de koelkast ook een paar dagen bewaren. Zo heb je altijd wel iets over waar je iets lekkers mee kunt maken.

Reacties

Populaire posts