Dit keer een blog over vakantie in plaats van eten. Ik doe het allebei even graag en het is dus wel even zoeken in coronatijd. Nu de horeca nog steeds dicht blijft door de coronamaatregelen (en voorlopig helaas weer tot 20 april), kunnen we alleen thuis uit eten met een afhaal- of bezorgmenu. Natuurlijk ook heel lekker en prima om de lokale ondernemer een hart onder de riem te steken. We maken er regelmatig gebruik van en genieten thuis van een diner voor twee met een feestelijk gedekte tafel en een lekker glas wijn. 

Voor vakantie gelden zo'n beetje dezelfde beperkingen. Behalve dan dat je wel in Nederland met vakantie mag, maar niet in het buitenland. Een van de leukste dingen van vakantie vinden wij het zitten op terrasjes, koffie drinken, wat lekkers erbij, lunchen, borrelen, weer wat lekkers erbij en 's avonds heerlijk naar een restaurant. Dat kan nu allemaal niet. Zelfs in een hotel mag je niet in het restaurant eten, maar moet je dat op je kamer doen. Dat vinden we helemaal niks. Etensluchtjes in de ruimte waar je ook moet slapen en meestal is er alleen een zithoekje; dat eet niet makkelijk en je wilt toch ook niet aan het bureau dineren?

Maar omdat we nu toch echt wel weer eens even iets anders wilden dan wandelen in onze eigen omgeving (hoe mooi het er ook is) hebben we een lodge geboekt in plaats van een hotel. Vroeger deden we dat met de kinderen, nu gewoon met ons tweeën. Op Instagram zag ik voortdurend luxe en lichte strandlodges langs komen en daar kreeg ik dan ook heel veel zin in. Het moet namelijk wel licht, ruim, schoon en modern zijn en dat heb ik gelukkig gevonden. 

Zo kwamen we terecht in Zeeuws-Vlaanderen. Best wel een eind rijden vanuit Brabant, maar een mooie route met als enige 'attractie' de ruim 6,5 km lange (tol)tunnel om de bestemming te bereiken. Onderweg natuurlijk niet ergens gezellig koffie drinken of lunchen, behalve als je het zelf meeneemt. Wij hadden dat thuis maar vast gedaan. Je wilt ook niet buiten in de kou zitten met je lunch.

Bij aankomst in het beach resort ging alles coronaproof op rolletjes. We hadden een pincode toegestuurd gekregen om de voordeur te openen en hoefden dus niet eerst langs de receptie. We waren blij verrast toen we naar binnen gingen, want alles was licht, ruim, nieuw, schoon en modern gezellig ingericht. We hadden zelfs 2 badkamers ter beschikking en een flatscreen, vaatwasser, wasautomaat, droger, magnetron en een nespressoapparaat. Dus eerst aan de koffie, uitpakken en inrichten (dus nog gezelliger maken met je eigen meegebrachte boeken en tijdschriften) en ook al zo makkelijk: een maaltijd bestellen voor de eerste avond via een QR-code in de lodge.

Het voordeel van een lodge, en zeker in coronatijd als je toch nergens naar toe kan, is dat je ruimte genoeg hebt met een gezellige zithoek en een eigen keuken, zodat je zelf ook voor lekkere hapjes en drankjes kunt zorgen. Dus ondanks het niet buiten de deur kunnen eten en drinken hebben we er toch een lekker weekje van gemaakt. Ontbijten en lunchen met pancakes, granola, broodjes, fruit, soep, echt het vakantiegevoel. En ook met de warme maaltijden is het goed gelukt. De eerste avond bestelden we via de QR-code Vlaamse friet en Gentse stoof. We ontdekten een delicatessenwinkel en aten een avond vistapas en een avond vleestapas en we hebben zelf een keer Italiaans gekookt. Dus met het eten is het allemaal goed gekomen!

We hebben alle leuke stadjes van Zeeuws-Vlaanderen bekeken en dat zijn er best veel en genoten van de prachtige natuur. Er zijn brede stranden en mooie duinen en langs de kust ligt een mooi natuurgebied, het Zwin. Er zijn veel fietspaden, waaronder een langs de hele kust tot in België. Brugge, Gent en Knokke liggen om de hoek evenals de gezellige Belgische badplaatsen.  Vanwege corona is België voorlopig verboden terrein voor de Hollander, maar dat komt vast wel weer goed. We hebben heel veel terrassen en restaurants gezien; zo jammer dat alles dicht moet blijven. Voor ons is dat een reden om nog eens terug te gaan als alles weer gewoon kan in Nederland en België. Hopelijk hoeven we daar niet lang meer op te wachten!

Reacties

Populaire posts