Gnocchi

Wat is gnocchi en hoe spreek je het nu eigenlijk uit? Een lastig woord met een moeilijke uitspraak, namelijk 'nokki'. Dat is toch heel wat anders dan wat je leest. Maar dat is bijzaak, want gnocchi is gewoon heel lekker en een fijn product om mee te koken. Het is een soort balletje van deeg dat je kunt koken of bakken. Ik geef zelf de voorkeur aan bakken, want dan worden ze wat knapperig. Er zijn ook gnocchi die gemaakt worden van bloem en aardappel, deze zijn iets luchtiger van structuur. Je kunt houdbare of verse gnocchi gebruiken; voor dit recept kan het allebei.

Op de foto zie gnocchi met pompoenpuree, spinazie, pesto en kaas. Voor 2 personen heb ik een pakje verse gnocchi ongeveer 6 minuten gebakken. Van tevoren had ik al 400 gram pompoenblokjes geroosterd in een oven van 180 graden (30 minuten). De pompoenblokjes kruid je met peper, wat chilivlokken, Italiaanse kruiden en zout naar smaak. Omscheppen met 2 eetlepels olijfolie en roosteren maar. Als het klaar is kun je het met de staafmixer pureren en samen met 100 gram verse spinazie door de gnocchi scheppen. De spinazie slinkt vanzelf. Rasp 50 gram Parmezaanse kaas en schep de helft door de gnocchi. Verdeel over 2 borden en garneer met pesto en de rest van de kaas. 

Gnocchi met pompoen heb ik voor het eerst gegeten in Napels, een superleuke stad waar je overal heerlijk kunt eten. En echt niet alleen pizza, hoewel we daar natuurlijk wel de enige echte hebben gegeten. Maar eerlijk is eerlijk, ook de echte pizza lusten we in heel Italië. Maar daarover een andere keer, vandaag is het gnocchi. Geniet van dit lekkere gerecht en laat me even weten hoe het smaakt!


Reacties

Populaire posts