Pasta pesto van linguine

Linguine is een dunne, platte pasta die lijkt op spaghetti en tagliatelle. Voor dit gerecht heb ik de linguine integrale gebruikt, die gemaakt is op basis van volkorenmeel. Dus wat meer vezels en daardoor voedzamer.

Dit is een super makkelijk basisrecept waar veel mee gevarieerd kan worden. Ook met de soort pasta die je gebruikt. Voor 2 personen kook je een pakje verse linguine (4 minuten); in de tussentijd bak je een (biologische) courgette in kleine blokjes waaraan je een bakje verse pesto toevoegt (hoeveelheid naar smaak; zelf gebruik ik meer dan de helft van het bakje). Bak in een koekenpan 200 gram knoflookgarnalen. Roer de courgettesaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Garneer met de garnalen.

Je kunt dit basisrecept op veel manieren aanpassen; bak bijvoorbeeld kip- of zalmblokjes mee met de courgette of  'stuckjes als van kip' voor een vegetarische variant. Gerookte zalm als garnering is ook lekker evenals kerstomaatjes of kastanjechampignons in plaats van courgette. Dus heel veel mogelijkheden en allemaal even lekker!

De overgebleven pesto heb ik de volgende dag als garnering gebruikt op gnocchi met pompoenpuree en spinazie (recept volgt), maar het is ook heel lekker op een broodje zalm of oude kaas.

Zo kun je elke keer een andere makkelijke maaltijd eten die snel klaar is. Dus ga aan de slag en gebruik je creativiteit. Eet smakelijk!



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts