Risotto met kleur

Kleur in je gerecht is niet alleen mooi op je bord, maar het is ook nog eens heel goed voor je. In alle kleuren groente zitten verschillende vitamines en mineralen. Daarom is het goed om niet alleen groene groente te eten, maar juist alle kleuren van de regenboog. Dan krijg je van alles wat binnen en dat is dan ook een reden om veel variatie aan te brengen in je maaltijden. Dus niet alleen afwisseling in groente, maar ook in eiwitten (noten, peulvruchten, ei, vis, vlees) en pasta, rijst, granen en aardappelen.

Deze kleurige risotto is gemaakt met spinazie en rode bietjes. Omdat wij geen grote eters zijn, is voor ons 100 gram risottorijst voldoende. Fruit een ui en een teentje knoflook in olijfolie en voeg de risottorijst toe tot deze is bedekt met een laagje olie. Voeg dan beetje bij beetje hete groentebouillon (ruim 500 ml) toe tot de rijst lekker romig is; dat duurt ongeveer 20 minuten. Roer dan 50 gram zachte geitenkaas en 100 gram spinazie door de risotto tot de spinazie geslonken is. Warm 250 blokjes rode biet op. Verdeel de risotto over 2 borden en garneer met nog 50 gram geitenkaas en de bietenblokjes.

Geitenkaas is voorverpakt te koop in rolletjes; naturel en met honingsmaak. Als je van zoet houdt is de variant met honing ook lekker in dit gerecht. Je ziet dat het heel makkelijk is om verschillende kleuren groente in je maaltijd te stoppen. Vroeger was 'rood met groen boeren fatsoen', nu is het lekker trendy. En niet alleen leuk om te zien, maar ook leuk voor je lijf!

Reacties

Populaire posts