Ben je net als ik ook een fan van peulvruchten? Dan heb je vast wel eens kikkererwten gegeten. Lekker en gezond en een bron van eiwit en vezels. Dat geldt trouwens voor alle peulvruchten, Kikkererwten worden vaak gebruikt in de midden oosterse keuken, maar ook in de Aziatische (denk aan curry). Het makkelijkst is het om ze te gebruiken uit blik of pot, maar je kunt ze natuurlijk ook gedroogd kopen, zelf weken en daarna koken. Ze zijn heerlijk in de soep, lekker in de tajine en makkelijk in een roerbakgerecht. En denk ook eens aan zelfgemaakte humus; ook dat wordt van kikkererwten gemaakt.

Voor dit gerecht heb ik een ui en een teentje knoflook gebakken met een eetlepel garam masala en daaraan toegevoegd een zak spinazie en een blik kikkererwten. Lekker roerbakken tot de spinazie geslonken is. In de tussentijd kook je voor 2 personen rijst (jasmijn of basmati) en bak je een bakje pittig gekruide tofublokjes knapperig in een koekenpan. 

Als het klaar is verdeel je de rijst over het midden van 2 borden en schep je de roerbak er netjes omheen. Verdeel de tofublokjes erover en schep over elk bord een lepel yoghurt en 2 eetlepels mangochutney. 

Je hebt nu een bord met verschillend en smaken en structuren die heel goed bij elkaar passen en dit gerecht tot een smakelijk geheel maken. Het is bovendien makkelijk en snel klaar en je kunt allerlei variaties maken. Het is bovendien vegetarisch, maar als je de yoghurt weglaat of vervangt door plantaardige yoghurt, wordt het vegan. Geniet ervan!

Reacties

Populaire posts