Dutch apple bread is een soort cake die heel populair is in Amerika. Ik heb het recept ooit ergens uitgeknipt, maar als je het intikt op google komen er inderdaad een heleboel foto's en recepten naar voren. Wij hebben het geproefd bij de koffie en als ontbijt en het kan allebei. Het is een soort kruising tussen een brood en een cake. Een beetje kruimelig en fris door de appel. 

Om de 'broodcake' te maken mix je 125 gram zachte boter met 120 gram suiker. Voeg een ei toe en daarna 250 gram bloem, snufje zout, kaneel, een theelepel baking soda, 120 ml melk en een appel in stukjes (of geraspt). Alles goed mengen, dus geen klontjes (!) en in een cakevorm 55 minuten bakken op 180 graden.

Nu even laten afkoelen tot lauwwarm en dan gauw een stukje nemen. De bovenkant van de cake is dan namelijk nog lekker knapperig. Neem er een kopje koffie of thee bij en moment voor jezelf!

Wat mij betreft kun je er ook 2 appels in doen, zeker als ze aan de kleine kant zijn. Eventueel kun je ook iets van noten of pitten toevoegen, altijd lekker. Bij het ontbijt is een schep yoghurt of kwark erbij heerlijk, evenals wat warme appelmoes. Variatie genoeg. En omdat ik niet alles achter elkaar wil opeten, doe ik altijd de helft in de vriezer, want wie wat bewaart die heeft wat!

Reacties

Populaire posts