Kruidkoek, hoe Nederlands kan het zijn? Een plak lekker gekruide koek bij het ontbijt, de koffie of thee is toch altijd welkom? Natuurlijk zijn er heel veel verschillende recepten en dit is er een van, maar wel snel en makkelijk te maken.

Van tevoren vet ik de cakevorm in en doe er ik er bakpapier in, want dan kieper je de koek zo uit de vorm als hij klaar is. Voor deze kruidkoek meng je 350 gram zelfrijzend bakmeel met 130 gram donkerbruine basterdsuiker, anderhalve eetlepel koekkruiden, wat rozijnen of ander gedroogd fruit en een snufje zout. In de tussentijd smelt je 50 gram boter in 250 ml warme melk (ik doe dat in de magnetron) en meng je alles. Het wordt een plakkerig deeg dat je in de cakevorm doet. En dan ongeveer een uur bakken in een oven van 170 graden. Halverwege even kijken of je de vorm moet afdekken met aluminiumfolie als het te bruin wordt.

En als de koek klaar is even wachten tot hij lauwwarm is, op een bord storten en gauw een plakje nemen met wat boter erop. Even een moment voor jezelf met een kopje koffie of thee en een welverdiende plak zelfgebakken koek. Eigenlijk mag je dat toch elke dag wel een keer doen?

Reacties

Populaire posts