Pizza white tuna melt..................

Wie houdt er nou niet van pizza? Dat lust toch (bijna) iedereen! Dus ook wij aten deze week weer eens een pizza, een zelfgemaakte. Hoewel.........niet helemaal zelfgemaakt, want ik gebruikte een verse pizzabodem die je zelf uitrolt op het bakpapier wat er al onder zit. Dit was een grote, ronde koelverse pizzabodem en genoeg voor 2 personen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen pizzadeeg maken, leuk om te doen, maar het moet wel even rijzen, dus minder snel. Maar als je tijd genoeg hebt, geeft dat natuurlijk helemaal niet.

De heerlijke vulling op de pizza maakte het tot iets bijzonders. Je rolt de bodem uit op de bakplaat en belegt deze met 75 gram mascarpone of ricotta. Zelf vind ik ricotta lekkerder, omdat het beter meebakt. De witte kaas verklaart meteen het woordje 'white'. Vervolgens beleg je de pizza met 2 rode uien in dunne ringen, een uitgelekt blikje tonijn, oregano, olijven in plakjes en 75 gram geraspte (cheddar)kaas. En de cheddar verklaart de woordjes 'tuna melt'. Het is dus geen echte Italiaanse pizza, maar een soort fusion pizza. Maar daarom niet minder lekker. Als alles erop zit, bak je hem volgens de aanwijzing op de verpakking af. Verdeel de pizza over 2 borden en garneer met vers geknipte peterselie.

De echte Italiaan zal geen cheddar kaas gebruiken op de pizza, want dat hoort niet. Zelf vind ik het in dit geval wel heel lekker, want in combinatie met de tonijn is het wel een heerlijke tuna melt. Wat eten betreft is de Italiaan lekker chauvinistisch, maar met een keuken vol tradities mag dat ook! Zelf zou ik bijvoorbeeld ook nooit ananas of shoarma op de pizza doen, dat vind ik echt niet kunnen. Bij de Italiaan bestel ik ook altijd een originele pizza met de echte Italiaanse smaken en verse ingrediënten. 

Pizza is makkelijk te maken en makkelijk te eten. Je mag het lekker met je handen eten. En hopelijk kan dat deze zomer vaak buiten. Nog leuker als je zelf een pizzaoven in de tuin hebt staan!

Reacties

Populaire posts