Oortjes, klinkt dat niet leuk om te eten? Gelukkig geen kleine oren, maar orecchiette, een pastasoort uit het zuiden van Italiƫ die op oortjes lijkt. Deze pasta smaakt heerlijk met deze gekaramelliseerde saus van sjalotten.

Kook voor 2 personen orecchiette en maak de saus. De saus heeft langer tijd nodig dan de pasta, dus begin met de sjalottensaus. Verhit flink wat olijfolie in een hapjespan en bak daarin 500 gram gesneden sjalotten,  2 gesnipperde teentjes knoflook en een eetlepel balsamicoazijn tot alles zacht en bruin is (ongeveer een kwartier). Voeg dan 4 ansjovisfilets en een klein blikje tomatenpuree toe en bak zachtjes 10 minuten mee. Het wordt een dikke saus, dus blijven roeren. Als de pasta gaar is, meng je deze met de saus en een kopje kookwater van de pasta. Breng op smaak met flink wat peper en verdeel over 2 borden. Scheur een bol mozzarella in stukjes, garneer de pasta ermee en druppel er nog wat olijfolie over. 

Dit is een van de lekkerste pasta's die we de laatste tijd hebben gegeten. De smaak is heel intens en past zo goed bij de mozzarella. Ik zou ook niets aan het recept veranderen en het is voor mij een echt bewaarrecept. Visite loopt de kans dit voorgeschoteld te krijgen. Met een mooie salade en een Italiaans dessert heb je dan een heerlijk menu!

Reacties

Populaire posts