Wie houdt er nou niet van frites? En wie zegt er dat het ongezond is? Dat geldt zeker niet voor deze frites, want ze zijn gemaakt van groente! En wel van pastinaak. Pastinaak is een 'vergeten' groente die weer helemaal is terug gekomen, want hij wordt in heel veel gerechten gebruikt. Het is een wortel met een iets zoetige smaak. Heel lekker. En wortelgroenten zijn heel geschikt om frites mee te maken.

En wie houdt er niet van een burger? En wie zegt er dat die ongezond zijn? Ook dat geldt zeker niet voor deze burger, want het is een vegan burger op basis van erwtenmeel. Zo kun je dus wel een broodje burger met frites eten!

Natuurlijk is het ook weer makkelijk om te maken. Voor 2 personen schil je 400 gram pastinaken met een dunschiller en snijd je er frietjes van. Die schep je om met 1,5 lepel olijfolie, zeezout, peper, een theelepel gedroogde oregano en 2 eetlepels strooi Parmezaanse kaas. Bak het op bakpapier ongeveer 35 minuten in een oven van 200 graden. Ze moeten lekker knapperig zijn.

In de tussentijd bak je een grote rode ui tot hij zacht is en die blus je af met een lepel balsamico azijn. Je bakt een (vegan, vegetarische of gewone) burger naar keuze, snijd een (desem)broodje open en leg dat even bij de frites om warm te worden.

Als alles klaar is leg je de broodjes op de borden, de burgers op de broodjes, de ui op de burgers en de frites ernaast. Om het super lekker te maken heb ik op de rode ui nog truffelmayonaie gedaan en er nog meer truffelmayonaise naast geschept. Dit is toch wel echt comfort food!
 

Reacties

Populaire posts