Wat was het warm de afgelopen tijd! Hier in Brabant hebben we ook de eerste hittegolf van dit jaar weer te pakken. En met het warme weer ben ik veel meer buiten dan binnen en dus ook een heel stuk minder online. Maar vandaag regent het en is het dus tijd om weer een blog te maken. De afgelopen 3 weken hebben we bijna alle dagen buiten in de tuin gegeten en daar horen natuurlijke zomerse (en niet te ingewikkelde) gerechten bij zoals deze gevulde paprika's. De oven doet het meeste werk en in die tijd kan ik in het zonnetje weer verder in mijn boek.

Voor 2 personen neem je 2 grote paprika's die je doormidden snijdt en schoonmaakt. Voor de vulling maak je 100 gram couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en die meng je met verse kruiden en gehakte walnoten (of andere noten of pitten). Doe dit in de paprika's en zet de 4 helften naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de helft van een blok feta van 200 gram over de paprika's. Was een courgette en snijd deze in plakjes. Meng met verse kruiden, peper (en eventueel zout) en een eetlepel olijfolie in een schaal en zet beide schalen ongeveer 25 minuten in een oven van 175 graden. Als de paprika en courgette klaar zijn, verbrokkel je de andere helft van het blok feta over de courgette en besprenkel je deze met een halve geperste citroen.

Dit is weer een gerecht om veel mee te variĆ«ren; niet alleen met de vulling (couscous, rijst, orzo), maar ook met de groente, want in plaats van paprika kun je ook een courgette, vleestomaat of aubergine vullen. En neem als topping bijvoorbeeld mozarella of geitenkaas,  vega gehakt of tofu. 

Zo heb je een heerlijk fris en zomers gerecht voor buiten op je terras of balkon. Een glas koele witte wijn is er heel lekker bij, maar wij doen dat thuis alleen in het weekend. Een lekker koud glas water met of zonder smaakje is natuurlijk ook goed!

 

Reacties

Populaire posts