Aardbeien bij het ontbijt, wat een vrolijk begin van de dag! En met dit lekkere en gezonde ontbijt maak je ook nog eens een heel goede start. Je begint er de avond ervoor al aan (niet al eten, maar voorbereiden) en de volgende ochtend haal je de glazen uit de koelkast en garneer je ze voordat je alles opeet. En omdat de basis havermout is, zijn het 'overnight oats'. Ik heb het gemaakt met hazelnootmelk en daardoor is het ontbijt vegan, maar je kunt natuurlijk ook andere melk gebruiken. 

Nodig voor 2 personen: 2 eetlepels hazelnootpasta (Nutella), 75 gram havermout, 2 eetlepels choconibs, 300 ml hazelnootmelk, 1 eetlepel agavesiroop, 2 eetl. pistachenoten, 4  eetl. granola (ik nam chocolade/boekweit granola) en aardbeien. 

Verdeel de hazelnootpasta, havermout, choconibs, hazelnootmelk en agavesiroop over 2 mooie glazen, dek af met folie en zet in de koelkast. De volgende ochtend roer je de pistachenoten erdoor en garneer je de ontbijtjes met de in stukjes gesneden aardbeien en granola.  Je kunt er ook nog wat agavesiroop overheen sprenkelen als je dat lekker vindt. 

Het is best een stevig ontbijt dus je kunt er wel weer even tegen. Dat scheelt misschien weer een koekje bij de koffie. Overnight oats kun je natuurlijk op veel manieren maken, dus varieer ook hier met smaken, noten en fruit. De basishoeveelheid van havermout en melk kun je gewoon aanhouden, maar je kunt ook yoghurt gebruiken. In de winter zou je dit ook kunnen opwarmen in de magnetron (niet in een glas, maar in een schaaltje), dan smelt de hazelnootpasta en dat is natuurlijk ook lekker. 

Neem in ieder geval 's morgens de tijd voor je ontbijt, even ontspannen, een goed en lekker ontbijtje en geniet van je dag!

Reacties

Populaire posts