Appelmoesbrood, klinkt dat niet lekker? En het is echt geen kinderbrood (hoewel die het natuurlijk ook graag lusten), maar een stevig ontbijtbrood. Al smaakt het bij de koffie of thee net zo goed. Dit brood heb je 's avonds in een mum van tijd gemaakt, want je hoeft alleen maar te roeren en het in de oven te zetten. En de volgende ochtend heb je een heerlijk vers ontbijt.

Het originele recept komt van Allerhande, maar ik heb weer wat aangepast met ingrediƫnten die ik in huis heb. En de basis is geen meel, maar havermout. In plaats van met suiker wordt het brood gezoet met appelmoes en gedroogde vruchtjes, dus vandaar ook de naam 'appelmoesbrood'.

Nodig: 3 eieren, 200 gram fijne havermout, 360 gram appelmoes (klein potje), 2 theelepels bakpoeder, 1 eetlepel kaneel, snufje zout, gedroogde vruchtjes, gehakte noten of zaden en pitten naar smaak. Zelf heb ik er 2 handjes cranberries en een mengsel van zaden in pitten in gedaan.

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm in en beleg de bodem met bakpapier. Kluts de eieren in een beslagkom, voeg alle ingrediƫnten toe en roer alles goed. Doe in de cakevorm en bak 45 minuten. Kijk halverwege of het brood niet te bruin wordt en dek indien nodig af met aluminiumfolie.

Laat het brood gewoon in de vorm zitten tot de volgende ochtend en geniet dan bij je ontbijt van de heerlijke smeuĆÆge plakjes met of zonder boter. Hou je nog wat over? Doe dat in de vriezer voor nog zo'n lekker ontbijt!

Reacties

Populaire posts