Cannoli en tiramisu, oh, wat is dat toch allebei lekker! En niet eens in Italië geweest, maar in Maastricht.

We zijn heerlijk met vakantie geweest. Het oorspronkelijke plan om met de auto naar Italië te gaan was door alle te volgen corona-formaliteiten al gauw van de baan. Geen zin in gedoe met QR-codes en formulieren en op een drafje door meerdere landen te reizen. Dus zijn we gewoon in Nederland gebleven met een rondje België er aan vast. Toch nog even het buitenlandgevoel in het Franstalige Luik. Al met al zijn we 10 dagen weg geweest en hebben we heel veel gezien, gewandeld en gegeten.......... We begonnen in een Bed & Breakfast in Best (dus niet zover van huis) en gingen vandaar naar een resort aan de rand van Maastricht (iets verder weg). Vanaf Maastricht reden we maar liefst 25 km naar het Waalse Luik en verbleven daar in een hotel in een oud kasteel. Natuurlijk hebben we ook cultuur geproefd en gingen we naar het Van Abbe Museum en het DAF Museum in Eindhoven, naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht en Kasteel Hoensbroek. Echt aanraders allemaal. Afgezien van een enkele regenbui was het mooi en redelijk warm weer. Vooral in Maastricht was het erg warm. Voordeel is natuurlijk dat je dan ook lekker veel buiten bent en op terrasjes kan zitten (of uitrusten). Luik is gewoon een stad om lekker een dagje in te slenteren, rondwandelen, de oude kerken en paleizen bekijken en door het mooie stadspark met museum wandelen. Lekker eten en drinken en vooral de Luikse wafel niet vergeten. En dat geldt in Limburg natuurlijk voor de vlaaien. je begrijpt dat wij meerdere soorten hebben geproefd (en er ook weer af gewandeld!).

Maar waarom begon ik niet met wafel en vlaai, maar met cannoli en tiramisu? Dat komt omdat we niet helemaal van ons Italiaanse idee zijn afgestapt en in Maastricht een heel goed Italiaans restaurant hebben gereserveerd, namelijk Il Bacaro aan het Vrijthof. Je kunt daar de hele avond door allerlei Italiaanse gerechten bestellen en met elkaar delen. Het is echt Italiaans eten en je kunt er heel veel proeven. Binnen is het gezellig met veel foto's en wijnflessen aan de muren en buiten is er een mooi terras. Maar om de sfeer van het restaurant ook te proeven, eten wij dan liever binnen. Wij aten een heleboel antipasti, pasta en als dessert cannoli en tiramisu. Het was allebei heerlijk, maar zulke lekkere cannoli als daar had ik nog nooit gegeten, heel knapperig met een zachte ricotta- en pistachevulling. Om je vingers bij op te eten. 

Er waren nog meer Italiaanse tintjes aan de vakantie, maar daarover later meer. En voor nog meer Italië dit jaar toch nog maar een keer naar Maastricht?

Reacties

Populaire posts