Pasta, pesto, zalm. Altijd weer een top combinatie! En toch zijn er veel mensen die geen vis lusten, terwijl er juist zoveel smaken combineren met vis en je er de lekkerste gerechten mee kunt maken. Er zijn zoveel soorten vis en groenten dat je er steeds weer een andere maaltijd mee tevoorschijn kunt toveren.

Wij aten spaghetti met courgette en tomaat in roomsaus met pesto en gebakken zalm, gegarneerd met rucola. Mooie kleuren, verschillende smaken en zachte en knapperige groenten bij elkaar.

Nodig: voor 2 personen spaghetti (voor ons is dat 120 gram), 2 moten zalm, een halve courgette, 3 trostomaten, 1 dl kookroom, half bakje verse pesto en wat rucola. 

Begin met het koken van de pasta en het in blokjes snijden van de courgette en tomaat. Bak de groente in olijfolie en voeg als het zacht genoeg is de kookroom en peper en zout naar smaak toe. Als de pasta bijna klaar is, bak je de zalm (ook met peper en zout naar smaak) ongeveer 6 minuten in een koekenpan. Wil je de zalm helemaal doorbakken eten, dan duurt het ongeveer 10 minuten. Verdeel de spaghetti over 2 borden, schep de groentesaus er half over, leg de zalm erop en garneer met de pesto en rucola.

Dit gerecht kun je ook heel goed serveren als je gasten hebt, want het is makkelijk om te maken en feestelijk om te zien. Ze moeten natuurlijk wel van vis houden!

Reacties

Populaire posts