Tofu heeft van zichzelf weinig smaak en dat maakt het nu juist een fijn product om mee te koken. Je kunt het kruiden en marineren met allerlei smaken en lekker krokant bakken. Onlangs ontdekte ik dat er ook gerookte tofu is. Deze tofu heeft al een heerlijke gerookte geur en hoef je alleen maar in blokjes of plakjes te snijden en te bakken. Ideaal als je weinig tijd hebt. Het past goed bij veel gerechten en wordt door het bakken lekker knapperig.

Met de gerookte tofu heb ik een gerecht met noedels gemaakt dat wel heel snel klaar is. Kook voor 2 personen de noedels die je lekker vindt. Ik heb dit keer de gewone dikke mie gebruikt. Bak 400 gram roerbakgroenten naar keuze in een hapjespan met 2 eetlepels sojasaus. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de koekenpan. Meng de groente met de noedels en verdeel over 2 borden. Schep de tofublokjes erop en garneer elk bord met een eetlepel sesamolie en wat sesamzaad.

Zo maak je een snelle en lekkere vegan Aziatische maaltijd en heb je tijd over om bijvoorbeeld nog een lekker toetje te maken. Tip: ananas met kokosroom smaakt hierna heel lekker!

Reacties

Populaire posts