Zomerkoninkjes, wat een mooie naam voor dit lekkere zomerfruit. Prachtig om te zien, kleurig, zoet van zichzelf en ook nog eens heel gezond. Veel vitamine C, vezels en weinig calorieën. En zoveel mogelijkheden. Gewoon lekker opeten, of verwerken in een taart of salade, op het brood, en natuurlijk bij het ontbijt of dessert.

De aardbeien op de foto zijn bedoeld als dessert en gemarineerd in balsamicocreme. Lekker apart, maar ik denk dat iedereen het wel lust. En het is ook nog eens snel en makkelijk te maken. Omdat een bloglezer gevraagd heeft de ingrediënten apart te vermelden, ga ik dat voortaan gewoon doen.

Voor 2 personen: 3 dl sojayoghurt (of de yoghurt die je het lekkerst vindt), 250 gram aardbeien, 2 eetlepels pistachenoten, een eetlepel ahornsiroop, 1,5 eetlepel balsamicocreme en een theelepel poedersuiker.

Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes, snijd de aardbeien in vieren, meng ze met de poedersuiker en balsamicocreme en verdeel over de yoghurt. Garneer met de pistachenootjes en ahornsiroop. 

In plaats van met yoghurt is dit natuurlijk ook heerlijk met vanille-, chocolade- of pistacheijs. Heb je munt of basilicum in huis? Doe er dan nog wat verse kruiden over voor nog meer smaak en kleur. Vroeger aten wij aardbeien met suiker, wie doet dat nu nog steeds?

Reacties

Populaire posts