Honey, honey, honey!

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich man's world

Wat is het heerlijk om money in deze songtekst van Abba gewoon te vervangen door honey. Wat zou het fijn zijn als deze maatschappij veel minder gericht zou zijn op geld en veel meer op zoet, zacht en welzijn.........honing dus!

In het kader van de Dutch Food Week werd ook in mijn woonomgeving veel aandacht besteed aan lokaal eten door "Fietsen voor mijn eten" en de gemeente Altena. En dat alles in samenwerking met lokale bedrijven. Er werd van alles georganiseerd om kennis te kunnen maken met producten in de regio. Van fietstochten waarbij je onderweg je tas vol kon kopen met lokale lekkernijen tot een proeverij bij The Honey Bin. Van de fietstocht is het niet gekomen, maar van de proeverij wel.

Bij de imkerij werden we heel vriendelijk ontvangen door Albert en Anita Bin, die al jaren met veel liefde en passie hun honing maken in de weidse polder. Allereerst nam Albert ons mee naar de ruimte waar de honing gemaakt wordt en vertelde hij ons allerlei interessants over de bijen en de bijenkasten, de raten en de rekken, het slingeren, schrapen en zeven van de honing en over wat er allemaal nog meer gedaan wordt voordat het in hun eigen potjes met eigen etiket terecht komt. Heidehoning, balsemienhoning, guldenroedehoning, lindehoning, en nog veel meer planten die aan elke honingsoort een unieke smaak geven. Voor ons heel leerzaam.

Het werd nog leuker toen Anita ons meenam naar de werkruimte waar al een hele proeverij stond opgesteld en we dus lekker gingen proeven. Elke soort op een apart lepeltje, zodat de smaken goed tot hun recht konden komen. Anita had ook heerlijke appel-honing cake gebakken, want honing in plaats van suiker is natuurlijk heel goed om mee te bakken. 

Naast het proeven was er ook veel te zien, want er worden ook kaarsen, zalf en was gemaakt. Als imker heb je veel te doen, dat is ons wel duidelijk geworden!

En dan is er natuurlijk de winkel waar al het lekkers plus aanverwante artikelen worden verkocht. Een plaatje om te zien met al die mooie rekken met potjes en pakjes. The Honey Bin is een leuke plek om te bezoeken en zeker de moeite van een fiets- of wandeltocht waard. Wij hadden al genoeg gelopen en parkeerden de auto voor de deur. Dat kan gelukkig ook!


Reacties

Populaire posts