Honingcake

Het recept van deze heerlijke, kleffe honingcake heb ik een tijdje geleden ergens uitgeknipt, maar is zo lekker dat ik hem toch ga delen. Bovendien is de cake heel makkelijk om te maken, dus dat is een fijne bijkomstigheid. Ik had weer eens eieren over die opgemaakt moesten worden en wat is er dan leuker dan er een cake van te bakken? Zo heb je alvast iets lekkers voor bij de koffie of thee.

Je hebt nodig: 4 eieren, 150 gr honing, een theelepel citroenrasp, 250 gr amandelmeel, een theelepel bakpoeder, snufje zout en 150 ml zonnebloemolie.

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in met zonnebloemolie. Leg ook een stukje bakpapier in de vorm. Mix de eieren met honing, citroenrasp en een snufje zout. Klop het amandelmeel en het bakpoeder erdoor en daarna de zonnebloemolie tot het beslag luchtig is. Doe het beslag in de vorm en bak de cake 50 minuten. Kijk halverwege of de cake niet te donker wordt; leg er in dat geval een strook aluminiumfolie op.

Laat de cake even afkoelen en serveer er dan lekker dikke plakjes van bij een kopje koffie of thee. Het is ook lekker om de cake te versieren met fruit en slagroom; zelf vind ik zure room met fruit of honing ook heerlijk op cake en taart. Zure room maakt het lekker fris en het is dan ook heel geschikt als dessert. Dus neem gewoon even tijd voor jezelf om te genieten van een koffie- of theemoment!


Reacties

Populaire posts