Mooi in eenvoud, less is more.........dat kun je wel zeggen van deze salade Caprese. Eenvoudig te maken met weinig ingrediƫnten, en zeker niet teveel aan toevoegen. Dat maakt deze Italiaanse salade met de kleuren van de vlag zo bijzonder. Rood, wit en groen is alles wat hiervoor nodig is; oftewel tomaat, mozzarella en basilicum. En natuurlijk extra vierge olijfolie, peper en zeezout.

Voor 2 personen heb je nodig: een bakje kerstomaatjes in plakjes, een half bakje zongedroogde tomaatjes in kruidenolie, een bol buffelmozzarella en een bakje basilicum. Rangschik de twee soorten tomaten netjes door elkaar op twee borden. Snijd de buffelmozzarella voorzichtig doormidden en leg op elk bord een halve bol. Maal zout en peper naar smaak over de salade, druppel de kruidenolie uit het bakje over de mozzarella en sprenkel er nog wat olijfolie over. Garneer met de basilicumblaadjes.

De smaak van deze salade is super lekker; eet hem als voorgerecht of als lunch met een warme ciabatta. En serveer hem gerust als onderdeel van een dinertje voor meer personen, want je kunt alles gewoon verdubbelen. Wij aten na de Caprese een risotto met venkel en zalm en als dessert tiramisu met limoncello en frambozen. Het was een heerlijk Italiaans etentje thuis!

Reacties

Populaire posts